Afspraak maken


Het spreekuur wordt gehouden op iedere werkdag. Voor het spreekuur moet u altijd vooraf een afspraak maken.

U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op alle werkdagen tussen 08.00 en 17:00. Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

Meer tijd

Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Avondspreekuur

Het avondspreekuur is op donderdag van 17:30 tot 19:30. Hiervoor maakt u op werkdagen een afspraak bij de assistente tussen 8:00 en 17:00. Tijdens het avondspreekuur wordt de praktijktelefoon niet opgenomen. U kunt buiten kantooruren, zoals vermeld op onze website, voor spoedvragen contact opnemen met de Huisartsenpost Utrecht via 088 130 96 70.

Visites

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Maakt u de afspraak liefst voor 10.00 uur. In verband met de planning.

Wegblijftarief

Het gebeurt bij ons bijna dagelijks dat er een patiënt niet op een afspraak verschijnt of de afspraak niet tijdig afbelt. Dit is voor een huisartspraktijk erg vervelend en betekent tijdverlies. Bovendien is het erg onaangenaam dat er op dat moment niet iemand anders kon worden geholpen. Om het aantal niet-nagekomen afspraken terug te dringen, kunnen huisartspraktijken een wegblijftarief hanteren. Zo wordt er bij mensen die niet verschijnen zonder bericht persoonlijk of tijdig de afspraak afbellen een wegblijftarief van 15 euro in rekening gebracht. Het wegblijftarief moet u zelf betalen. U kunt het niet bij uw zorgverzekeraar declareren.

Als u verhinderd bent, verzoeken wij u om uiterlijk 24 uur voor de afspraak contact op te nemen met de assistente. Het kan natuurlijk zijn dat er een bijzondere reden was waarom u verhinderd was. In dat geval kunt u aan de assistente laten weten wat er precies is misgegaan. Mogelijk zullen kosten dan niet op u verhaald worden.

 

 

 

 

Contact

Spoednummer 030-2516141 Keuze 1
 

De Reiger, Huisartsenpraktijk, Utrecht Oost, bij het Wilhelminapark

Bloemstraat 65
3581 WD Utrecht
Telefoon:
030-2516141
Fax:
030-2364377
www.huisartsdereiger.nl
Routebeschrijving >

Saltro Patientenportaal

Saltro 2

gezondheids­informatie